ایلان ماسک داره چیکار میکنه؟

این چند روز احتمالا شاید تکو توک پست توی اینستاگرام دیده باشید که یه یسری چیپ هارو به سرشون میزنن و یه جورایی انگار از دنیا جدا میشن , رنگ چشاشون سفید میشه مثل فیلم های تخیلی. حالا این چیپ چی هست؟
این چیپ توسط شرکت نورالینک که از قضا صاحبشم خود آقای ایلان ماسکه ساخته شده که کارش اینه که دستورات رو از مغز ما بگیره و به یه کامپیوتر بده. و بله این چیپ مجوز سازمان غذا و دارو رو دریافت کرده .
و انقدر که این پروژه سرمایه ی زیادی لازم داشته که با حمایت مالی شرکت فیوتک ساخته شده . خود شرکت فیوتک تمرکز محصولاتش روی طراحی انواع سنسور ها و حسگرهای پیشرفته س که توی ساخت عضو های مصنوعی, اپل واچ و حتی پروژه های بزرگ ناسا هم استفاده میشه.
ما انقدر حرکت دست و اعضای بدنمون روزمره شده برامون که متوجه نمیشیم چه فرایندی رو باید مغزمون طی کنه تا دستمون رو حرکت بدیم.ما اول چشممون یه چیزی رو میبینه و بعد مغز پردازش میکنه و بعدبه اعصاب دست دستور میده که پیام رو ببره به عضلات دست که دست ما اون چیز رو برداره .
اگر به هر دلیلی این اعصاب قطع بشه ما دیگه قادر به تکون دادن دستمو نیستیم اینجا جایی هست که شرکت نورالینک وارد بحث میشه . اسم این شرکت neuralink هست که از دو اسم neural+link ساخته شده که میخواد یک پیوند نورونی مصنوعی بین مغز و کامپیوتر ایجاد کنه تا بجای اندام ها ماشین ها کار مورد نظر مارو انجام بدن.
یک آزمایشی سال 2021 رو مغز یک میمون انجام شده که این ایمپلنت رو روی سر میمون نصب کردن که با حسگر هایی که داره میتونست پالس های مغز میمون رو جذب کنه و یه سری بازی های ساده گذاشتن جلوش به اضافه ی یه دسته یبازی برای حرکت دادن.
هر موقع مه میمون درست بازی رو حدس میزد یک مقدار نوشیدنی موز بهش میدادن توی تمام مدت بازی سیگنال های مغزیش توسط ایمپلنت ثبت میشد.اینطوری عملکرد مغز میمون توسط کامپیوتر یاد گرفته میشه.
سیم های دسته رو از کنسول جدا کردن و کنترل رو دادن دست ایمپلنت به این ترتیب ایمپلنت سیگنال های مغز میمون رو دریافت میکرد و به کامپیوتر میرسوند و کامپیوتر هم دستورات رو اجرا میکرد.
یعنی درواقع میمون با ذهنش داشت بازی رو کنترل میکرد.
حالا کاربرد این تکولوژی برای افراد معلول هست که میتونن با این چیپ اعضای مصنوعی کامپیوتر و خیلی چیزهای دیگه رو با ذهنشون کنترل کنن.